Adine Fliid (DK/NO) er sanger og sangskriver. Hendes sange giver et nyt bud på moderne, nordisk sangskrivning, hvor særligt stærke melodilinjer, det enkle, det skæve og det lyriske få en solid plads i musikken. Hun bidrager til at folde pop/folk-musikken ud som genre, og fusionerer gerne på nye måder og i anderledes konstellationer, senest med trioen Himla. Adine Fliids vokal er indlevende og lyrisk og har udover en solistisk karriere ledt hende ind i flere samarbejder. Hendes debutalbum som sanger og sangskriver er “Himla”, udgivet i trioen Himla.

Lyd: Himla / Sanger & sangskriver Adine Fliid

PROJEKTER

OM STEMMEN 

Flo Og Fjaere starts, as you would expect from a singer/songwriter act, with a warm and gentle acoustic guitar line, followed by a single voice. Adine’s voice immediately grabs you. It has a lovely warmth to it, but it easily cuts through the melody as well. From the first few notes, she manages to express so much emotion with it. Although I don’t speak Norwegian or Danish I never felt the urge to look up the lyrics. Her voice alone connects with me in a way that makes words redundant. A truly unique feature. The acoustic guitar and cello are a perfect accompaniment to Adine’s voice, adding even more to the fragile, warm but also intense sound of HIMLA. You have to hear this to realize how powerful a fragile sound can be.

OM LYRIKKEN

"At skrive sange på dansk og norsk betyder, for mig, at jeg bruger to sider af mig selv – og igennem de to sprog får jeg adgang til to sider af mit hele hjerte. Jeg kan lide at kalde både norsk og dansk for mit hjertesprog. Jeg kan herigennem udtrykke det, jeg føler, og give den måde, jeg er i verden på, ord og melodi.

Igennem hele mit liv har jeg søgt naturen, forsvundet alene ud i fyrreskovene, bevæget mig op på højfjeldet og siddet i en båd og lyttede til det skvulpende vand. I mit tekstunivers snakker den ydre natur med den indre natur, og her bliver sangene primært skrevet på norsk, som det særligt kan høres i nummeret “Flo og Fjære”."